1. |
Firmowy – bita śmietana z owocami |
Jasny biszkopt z bitą śmietaną w dwóch smakach, z różnymi owocami (brzoskwinia, borówka, malina, truskawka, sezonowo: jagoda; zawartość tortu uzależniona jest od dostępności poszczególnych gatunków owoców), przełożony żurawiną z czerwoną porzeczką, nasączony delikatnym ponczem owocowym. |
2. |
Firmowy – czekolada z wiśniami |
Kakaowy biszkopt z kremem czekoladowym, wiśniami z kompotu oraz kawałkami czekolady, przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki, nasączony ponczem z alkoholem. |
3. |
Orzechowy |
Śmietankowy biszkopt z kremem orzechowym na bazie masła, przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki, nasączony ponczem z alkoholem. |
4. |
Szwarcwaldzki |
Kakaowy biszkopt z bitą śmietaną z wiśniami z kompotu, nasączony delikatnym ponczem wiśniowym. |
5. |
Kawowy |
Śmietankowy biszkopt z kremem kawowym na bazie masła, przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki, nasączony ponczem z alkoholem. |
6. |
Czekoladowo-orzechowy |
Śmietankowy i kakaowy biszkopt z kremami: orzechowym i czekoladowym na bazie masła, przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki, nasączony ponczem z alkoholem. |
7. |
Śmietana z truskawkami |
Śmietankowy biszkopt ze śmietaną o smaku truskawkowym, z kawałkami truskawek, przełożony nadzieniem żurawinowo-porzeczkowym, nasączony ponczem owocowym. |
8. |
Śmietana z galaretką |
Śmietankowy biszkopt ze śmietaną z kawałkami różnokolorowych galaretek, przełożony nadzieniem żurawinowo-porzeczkowym, nasączony ponczem owocowym. Na życzenie możemy dołożyć owoce i/lub kawałki czekolady. |
9. |
Straciatella |
Śmietankowy biszkopt ze śmietaną z kawałkami czekolady, przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki, nasączony ponczem owocowym. |
10. |
Owoce leśne |
Śmietankowy biszkopt ze śmietaną z owocami leśnymi, przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki, nasączony ponczem owocowym (zawartość sezonowo może się różnić ze względu na dostępność owoców). |
11. |
Kremowy tradycyjny |
Śmietankowy biszkopt z delikatnym kremem na bazie masła, z kawałkami białej czekolady, przełożony nadzieniem żurawinowo-porzeczkowym, nasączony ponczem z alkoholem. |
12. |
Adwokatowy |
Śmietankowy biszkopt z kremem adwokatowym na bazie masła, przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki, nasączony ponczem z alkoholem. |
13. |
Węgierski |
Kakaowy biszkopt z kremem czekoladowym z bakaliami oraz kawałkami czekolady jasnej i ciemnej, przełożony nadzieniem żurawinowo-porzeczkowym, nasączony ponczem z alkoholem. |
14. |
Adwokatowo-czekoladowy |
Śmietankowy oraz kakaowy biszkopt z kremem adwokatowym i czekoladowym z kawałkami czekolady, na bazie masła, przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki, nasączony ponczem z alkoholem, wykończony kremem adwokatowym. |
15. |
Tiramisu |
Śmietankowy biszkopt przełożony kremem o smaku tiramisu z rodzynkami moczonymi w rumie. |
16. |
Cappuccino |
Śmietankowy biszkopt z kremem o smaku cappuccino, przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki, nasączony kawą. |
17. |
Pavlova |
Beza przełożona mascarpone i kawałkami różnych owoców. |
18. |
Bezowy czekoladowy |
Beza przełożona kremem czekoladowym na bazie masła, z kawałkami czekolady. |
19. |
Bezowy adwokatowy |
Beza przełożona kremem adwokatowym na bazie masła, z kawałkami chrupek czekoladowych. |
20. |
Bezowy orzechowy |
Beza przełożona kremem orzechowym na bazie masła, z orzechami. |
21. |
Bezowy kawowy |
Beza przełożona kremem kawowym na bazie masła. |
22. |
Oreo |
Ciasto czekoladowe przełożone mascarpone, z kawałkami ciasteczek oreo. |
23. |
Tęczowy |
Kolorowe biszkopty przełożone śmietaną, nasączone ponczem owocowym. |
24. |
Malibu |
Śmietankowy biszkopt ze śmietaną o smaku kokosowo-migdałowym, z chrupkami w białej czekoladzie, przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki. |
25. |
Orzechowo-kawowy |
Śmietankowy biszkopt z kremem orzechowym z kawałkami orzechów i kawowym na bazie masła, przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki, nasączony ponczem z alkoholem. |
26. |
Bueno |
Śmietankowy oraz kakaowy biszkopt ze śmietaną z pralinami, przełożony orzechową chrupką, nasączony ponczem z alkoholem, wykończony kremem adwokatowym. |
27. |
Słony karmel |
Śmietankowy biszkopt z mascarpone o smaku słonego karmelu z prażonymi orzechami i przełożeniem z czarnej porzeczki. |
28. |
Marakuja z białą czekoladą |
Śmietankowy biszkopt z mascarpone z kawałkami białej czekolady i żelką z marakui. |
29. |
Ambasador |
Czekoladowe ciasto z mascarpone z bakaliami, przełożone czarną porzeczką. |
30. |
Red velvet |
Ciasto babkowe w kolorze czerwonym z kremem na bazie serków Philadelphia. |
31. |
Red velvet z owocami |
Ciasto babkowe w kolorze czerwonym z kremem na bazie serków Philadelphia z wybranymi owocami (mango, malina, borówka, truskawka, brzoskwinia). |
32. |
Mascarpone z owocami |
Śmietankowy biszkopt przełożony mascarpone z owocami (możliwość wyboru dostępnych owoców), nasączony delikatnym ponczem owocowym, przełożony żurawiną z czerwoną porzeczką. |
33. |
Laktoza |
UWAGA! Tort jest wykonywany z produktów bez laktozy, jednak ze względu na brak oddzielonego procesu technologicznego, nie gwarantujemy całkowitej eliminacji laktozy. Biszkopt jasny z kremem śmietankowym na bazie margaryny roślinnej, nasączony ponczem owocowym. Opcjonalnie, na życzenie klienta dodajemy wybrane owoce lub kawałki galaretki. |
34. |
Gluten |
UWAGA! Tort jest wykonywany z produktów bez glutenu, jednak ze względu na brak oddzielonego procesu technologicznego, nie gwarantujemy całkowitej eliminacji glutenu.
Biszkopt jasny na bazie mąki kukurydzianej, krem z margaryny roślinnej, przełożenie z czarnej porzeczki. Opcjonalnie, na życzenie klienta dodajemy wybrane owoce lub kawałki galaretki. |
35. |
Pistacjowy |
Śmietankowy biszkopt z kremem o smaku pistacjowym na bazie mascarpone z chrupiącymi cząstkami , przełożony nadzieniem z czarnej porzeczki, nasączony delikatnym ponczem |